Boc: Eventualele împrumuturi contractate de România în viitor vor fi utilizate doar pentru investiţii

Eventualele împrumuturi contractate de România în viitor vor fi utilizate doar pentru investiţii şi dezvoltare, iar banii destinaţi consumului vor fi asiguraţi din producţie, a afirmat, vineri, premierul Emil Boc.

38 afișări
Imaginea articolului Boc: Eventualele împrumuturi contractate de România în viitor vor fi utilizate doar pentru investiţii

Boc: Eventualele împrumuturi contractate de România în viitor vor fi utilizate doar pentru investiţii (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"De munca din aceşti ani se va profita ca ţară în anii următori, când vom avea un buget cu un deficit care să poată fi susţinut, să putem avea bani pentru ceea ce consumăm din ceea ce producem, iar eventualele împrumuturi pe care această ţară le va avea în vedere în viitor să fie considerate doar pentru partea de dezvoltare, pentru partea de investiţii", a spus Boc, prezent la ceremonia de semnare de către reprezentanţii Ministerului Economiei a unor contracte de finanţare pentru IMM.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că discuţiile pentru un nou parteneriat cu FMI şi Comisia Europeană ar putea începe la umătoarea misiune de evaluare a acordului actual, în luna octombrie.

Ulterior, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat că Guvernul nu ia în calcul la acest moment încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, dar nici nu exclude o astfel de variantă, nevoia unui nou acord urmând să fie analizată la sfârşitul anului.

La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat că este prematur ca Guvernul României să ia o decizie privind încheierea unui nou acord cu instituţia financiară internaţională, întrucât oportunitatea unui alt aranjament depinde şi de cum evoluează economia în următoarele şase luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici