Boc i-a cerut lui Vlădescu să găsească o formulă de regândire a impozitului forfetar

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că i-a cerut ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, să regândească impozitul forfetar care se aplică firmelor şi care "şi-a epuizat resursele".

52 afișări
Imaginea articolului Boc i-a cerut lui Vlădescu să găsească o formulă de regândire a impozitului forfetar

Boc i-a cerut lui Vlădescu să găsească o formulă de regândire a impozitului forfetar (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"Impozitul forfetar va fi regândit. Prima sarcină pe care i-am dat-o ministrului Finanţelor în prima întâlnire pe care am avut-o cu el a fost să regândească impozitul minim care este acum. Acesta trebuie acum reorientat şi restrâns doar spre acele domenii unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută, cum ar fi industria hotelieră, restaurante. Cam acolo, peste tot în lume, se aplică acest tip impozit forfetar. Ce avem noi este impozitul minim care, cred eu, şi-a epuizat resursele", a afirmat Boc, după vizita la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca.

Premierul a precizat că noua variantă a impozitului minim va intra în vigoare după ce ministrul Finanţelor va avea pregătit proiectul de regândire a impozitului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici