Boc: Toate contractele de exploatare vor fi desecretizate

Toate contractele privind exploatarea de resurse naturale având clauze clasificate vor fi desecretizate, cu excepţia celor privind probleme de apărare şi siguranţă naţională, iar viitoarele contracte de acest tip vor fi publice.

58 afișări
Imaginea articolului Boc: Toate contractele de exploatare vor fi desecretizate

Boc: Toate contractele de exploatare vor fi desecretizate (Imagine: Mediafax Foto)

"Desecretizarea contractului cu Sterling nu este un demers izolat, ci va continua cu celelalte contracte. În mandatul meu, nu vor mai exsita astfel de contracte secretizate", a declarat premierul Emil Boc, la lansarea raportului de analiză, sinteză şi progonoză al Societăţii Academice Române "România 2009, criza economică şi statul de drept".

Surse din piaţa energetică au declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că Ministerul Economiei intenţionează să facă publice contractele încheiate între compania de stat Hidroelectrica şi traderii privaţi de energie, urmând să ceară, în acest sens, acordul firmelor.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Gelu Mărăcineanu, a anunţat, joi, că a început demersurile pentru desecretizarea contractului de bază încheiat cu firma Sterling, care ar urma să fie desecretizat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Compania Sterling Resources a intrat în atenţie după ce au apărut suspiciuni prind contractul încheiat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) privind explorarea a două perimetre din Marea Neagră.

Citeşte şi

Ministerul Economiei vrea să facă publice contractele dintre Hidroelectrica şi traderi

Corpul de Control al Guvernului verifică instituţiile implicate în acordurile cu Sterling

ANRM a publicat pe site actul adiţional al contractului cu Sterling

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici