Boeing a amânat cu şase luni primele livrări ale avionului 787 Dreamliner

Producătorul american de avioane Boeing a amânat cu cel puţin şase luni primele livrări ale aeronavei 787 Dreamliner, până în luna decembrie a anului viitor, întrucât întâmpină dificultăţi în procesul de asamblare, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Boeing a amânat cu şase luni primele livrări ale avionului 787 Dreamliner

Boeing a amânat cu şase luni primele livrări ale avionului 787 Dreamliner

Amânarea este o decizie care afectează imaginea Boeing, în condiţiile în care grupul american a insistat pe parcursul ultimelor luni că se va încadra în programul de livări, în pofida problemelor apărute în procesul de producţie, şi aminteşte de întârzierile cu care se confruntă concurentul Airbus la livrarea avioanelor A380.

"Suntem dezamăgiţi de modificările din programul de livrări şi regretăm impactul puternic pe care aceste întârzieri îl vor avea asupra clienţilor noştri", a declarat directorul general al Boeing, Jim McNerney, la o conferinţă de presă.

Boeing a primit comenzi pentru peste 700 de avioane din acest model de la 48 de companii aeriene şi firme de leasing, iar valoarea totală a acestora depăşeşte 100 de miliarde de dolari la preţurile de listă. Grupul a anunţat că întârzierile nu vor avea un impact semnificativ asupra câştigurilor, astfel că previziunile financiare pentru anii 2007 şi 2008 se menţin neschimbate.

În urma deciziei de amânare, livrările aeronavei 787 vor începe spre finele lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie a anului viitor, faţă de data stabilită anterior, respectiv mai 2008.

Compania vizează în continuare livrarea unui număr de 109 aeronave 787 până la finele anului 2009, cu numai trei unităţi mai puţin decât programase iniţial.

Anunţul amânării primelor livrări a luat prin surprindere compania japoneză All Nippon Airways, care intenţiona să utilizeze 787 pentru transportul pasagerilor la Jocurile Olimpice de la Beijing, de anul viitor.

Prin urmare, primul zbor de probă a fost de asemenea amânat şi va avea loc "spre sfârşitul primului trimestru al anului viitor", în martie sau chiar aprilie, şi nu în perioada noiembrie-decembrie 2007, convenită anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici