Boeing prezintă o nouă aeronavă jumbo 747-8 Intercontinental - VIDEO, GALERIE FOTO

Boeing va prezenta duminică o nouă aeronavă jumbo, la 42 de ani de la zborul inaugural al primului avion 747, care a revoluţionat transporturile internaţionale.

182 afișări
Imaginea articolului Boeing prezintă o nouă aeronavă jumbo 747-8 Intercontinental - VIDEO, GALERIE FOTO

Boeing prezintă o nouă aeronavă jumbo 747-8 Intercontinental (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul 747-8 Intercontinental va avea o capacitate de 467 de pasageri, cu 51 mai mulţi faţă de actuala versiune 747, va avea un consum mai mic de carburant şi va oferi pasagerilor un confort sporit, potrivit producătorului aeronautic american.

Boeing lansează astfel prima versiune radical schimbată a aeronavei 747, de la prezentarea primului său jumbo, în septembrie 1968.

"Oamenii au fost uimiţi. Era un monstru, nimeni nu mai văzuse aşa ceva. În prezent, pare ceva obişnuit, dar la vremea respectivă avioanele existente nu aveau nici pe departe dimensiunile respective", a declarat Jim Mullins, jurnalist care a fost prezent la lansarea originală.

Aeronava 747 a pierdut statutul de cea mai mare din lume după prezentarea Airbus A 380, cu 525 de locuri, în 2005, dar noul model al companiei americane este mai lung cu peste şase metri.

Noul model are motoare de ultimă generaţie, o nouă formă a aripilor, o nouă coadă, un bot mai ascuţit şi o nouă cabină a piloţilor, fiind de nerecunoscut faţă de versiunea originală.

Primele comenzi pentru noul avion au fost primite de la Lufthansa şi Korean Air Lines, iar prima livrare va avea loc anul viitor către compania germană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici