Boeing şi-a menţinut anul trecut poziţia de lider mondial, cu 723 de avioane vândute

Boeing a rămas anul trecut cel mai mare constructor de avioane la nivel mondial, livrând 723 de aeronave, faţă de 629 de unităţi raportate de competitorul european Airbus, relatează Financial Times.

178 afișări
Imaginea articolului Boeing şi-a menţinut anul trecut poziţia de lider mondial, cu 723 de avioane vândute

Boeing şi-a menţinut anul trecut poziţia de lider mondial, cu 723 de avioane vândute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu toate acestea, constructorul european a primit mai multe comenzi decât Boeing în 2014. Numărul comenzilor noi s-a ridicat la 1.456 pentru Airbus şi 1.432 pentru Boeing.

De asemenea, grupul european a încheiat anul cu un total al comenzilor pentru 6.386 aeronave, evaluate la 919,3 miliarde de dolari. Boeing înregistrează comenzi totale pentru 5.789 de avioane.

Ambii producători au anunţat în ultimele luni că vor accelera ritmul de producţie, pentru a face faţă cererii crescute de pe piaţă.

În luna decembrie a anului trecut, Airbus a livrat primul avion din noul model A350XWB. Constructorul produce câte două aparate A350 pe lună şi a raportat că producţia va urca la 10 astfel de aeronave pe lună până în 2018.

De cealaltă parte, Boeing a anunţat că va accelera ritmul de producţie pentru avioanele 737 în următorii doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici