Boeing şi-ar putea suspenda temporar activitatea

  • Compania Boeing ia în calcul să oprească temporar producţia, potrivit unor surse
  • Boeing a cerut un ajutor de stat de 60 de miliarde de dolari pentru industria aeronautică
  • Airbus şi-a anunţat anterior oprirea activitaţii pentru patru zile
168 afișări
Imaginea articolului Boeing şi-ar putea suspenda temporar activitatea

Boeing şi-ar putea suspenda temporar activitatea

Producătorul de aeronave american Boeing ia în considerare oprirea temporară a activităţii de producţie la uzinele sale din Statele Unite din cauza răspândirii coronavirusului, au precizat mai multe surse pentru Reuters.

Compania nu a luat încă o decizie finală şi oficială cu privire la calendarul şi durata unei opriri potenţiale a muncii, întrucât cântăreşte în continuare măsurile pe care să le ia pentru sănătatea angajaţilor şi potenţialul impact mai larg al crizei asupra lanţului său de aprovizionare.

Fabricile vizate se află în Washington şi Carolina de Sud, iar perioada de câteva zile de pauză ar fi folosită pentru dezinfectarea în detaliu a uzinelor. Potrivit surselor care sunt la curent cu planul Boeing, producătorul american are de gând să menţină producţia activă după reluarea activităţii. Purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze informaţia.

Boeing are 70.000 de angajaţi şi 14 cazuri de coronavirus confirmate printre aceştia, majoritatea la centrul său din Everett, la nord de Seattle, oraş cu multe îmbolnăviri cu Covid-19.

Compania a cerut guvernului federal american un ajutor de stat de 60 de miliarde de dolari pentru întreaga industrie aviatică astfel încât aceasta să depăşească criza actuală. Fostul ambasador al SUA la ONU, Nikki Haley, a demisionat recent din Consiliul de Administraţie al Boeing, aceasta fiind în dezacord cu solicitarea şi planurile companiei.

Şi celălalt mare producător de aeronave din lume, Airbus, a anunţat zilele trecute că opreşte activitatea fabricilor sale din Spania şi Franţa pe o durată de patru zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici