Boeing vrea să producă din nou: Ce capacitate va avea avionul comercial

  • Boeing vrea să construiască un nou avion comercial
  • Aeronava ar trebui să aibă un singur culoar şi o capacitate de 200-250 de locuri
  • În 2018 şi 2019 două avioane de tip 737 MAX s-au prăbuşit
  • Un model B737 MAX corstă circa 130 de mil. de dolari
716 afișări
Imaginea articolului Boeing vrea să producă din nou: Ce capacitate va avea avionul comercial

FOTO: Profimedia

Boeing plănuieşte să facă un nou tip de avion comercial, conform Wall Street Journal. Motoarele vor fi mai performante şi ar putea avea o capacitate pentru 200-250 de oameni. Aeronava va avea un singur culoar şi se va încadra ca mărime între modelele 737 MAX al Boeing şi 787 Dreamliner cu două culoare. 
 
Boeing luptă pentru a primi aprobarea de construire a unui nou avion după ce în 2018 şi 2019 două aeronave Boeing 737 MAX s-au prăbuşit în Indonezia şi Etiopia unde 346 de oameni şi-au pierdut viaţa. 
 
De atunci, compania a făcut modificări la acest model care va fi folosit şi la români. Tarom a comandat cinci modele de Boeing 737 MAX 8 care vor ajunge în 2023. Blue Air a comandat zece aparate, iar preţul unui astfel de avion este de circa 130 de milioane de dolari. 
 
În august, Greg Smith, directorul financiar Boeing, spunea că urmează să-şi reevalueze strategia de dezvoltate a produselor pentru a afla ce dorinţe în materie de zbor au clienţii în viitor. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici