Boloş, despre e-Factura: Au fost preluate în sistem 2.775.421 de facturi

Au fost preluate în sistemul E-Factura 2.775.421 de facturi, spune Ministrul Finanţelor Marcel Boloş.

660 afișări
Imaginea articolului Boloş, despre e-Factura: Au fost preluate în sistem 2.775.421 de facturi

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că până luni au fost preluate în sistemul e-Factura peste 2,7 milioane de facturi.

„Până în momentul de faţă au fost preluate în sistem 2.775.421 de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. Maximul l-am atins în ziua de vineri: 675.000 de facturi”, a spus ministrul Finanţelor.

Acesta speră ca în cursul acestei săptămâni să se ajungă la un million de facturi preluate pe zi.

Marcel Boloş susţine că în prezent funcţionează, în paralel, cele două sisteme de raportare a facturilor, dar că după 1 iulie raportarea în sistemul e-Factura devine obligatorie.

După această dată, neraportarea în modulul e-Factura constituie contravenţie. „Pentru microîntreprinderi avem faptă contravenţională sancţionată între1.000 de lei până la 2.500 de lei, la întreprinderile mijlocii amenda este între 2.500 – 5.000 de lei şi la întreprinderile mari 5.000 de lei până la 10.000 de lei”, a spus ministrul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici