British American Tobacco este acuzată de fraudă în mai multe state din Africa de Est

Compania de tutun British American Tobacco (BAT), prezentă şi în România, a anunţat că este investigată oficial de autorităţile britanice pentru acuzaţii potrivit cărora ar fi plătit mită în mai multe state din Africa de Est, scrie BBC News.

2796 afișări
Imaginea articolului British American Tobacco este acuzată de fraudă în mai multe state din Africa de Est

Compania British American Tobacco este acuzată de fraudă în câteva state din Africa de Est (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Acuzaţiile au fost făcute prima dată în cadrul programului de reportaje şi investigaţii BBC Panorama, în 2015, care susţinea că BAT a realizat plăţi ilegale către politicieni şi funcţionari de stat din Africa de Est, sintagmă care grupează în accepţiunea britanică statele Kenya, Tanzania şi Uganda.

BAT, care deţine mărcile Dunhill şi Pall Mall, susţine că a cercetat acuzaţiile cu ajutorul consilierilor juridici şi a cooperat cu Serious Fraud Office (SFO).

Compania a anunţat că intenţionează să coopereze în cadrul investigaţiei oficiale.

British American Tobacco este prezent în România, fiind cel mai mare producător de ţigarete. Compania a anunţat, în iulie, că va investi 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti, în anul 2017, pentru ridicarea unei noi hale de producţie şi retehnologizarea fabricii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici