BT Securities a fost cel mai activ broker de la Bursă în luna martie

BT Securities, firma de brokeraj a Băncii Transilvania, a fost în ianuarie cel mai activ broker de la Bursa de Valori Bucureşti, intermediind tranzacţii în valoare de 103,4 milioane lei, şi a urcat astfel pe locul doi în topul anual, cu un rulaj de 195,3 milioane lei.

12 afișări

Firma de brokeraj a avut astfel în martie o cotă de piaţă de 13,13% din valoarea cumulată a tranzacţiilor realizate atât pe piaţa reglementată a Bursei, cât şi pe Rasdaq, de 787,7 milioane lei.

Pe poziţia secundă în topul lunar s-au clasat brokerii de la KBC Securities România, care au intermediat tranzacţii în valoare de 91,7 milioane lei, respectiv 11,65% din piaţă. Cu toate acestea, KBC se menţine pe primul loc după primele trei luni, cu un rulaj de 206,4 milioane lei şi o cotă de piaţă de 10,21%.

Divizia de brokeraj a sucursalei din România a ING Bank s-a clasat pe poziţia a treia în topul intermediarilor, cu tranzacţii de 72,8 milioane lei, respectiv 9,24% din rulajul Bursei. După primul trimestru, brokerii de la ING au o cotă de piaţă de 8,96%, cu un rulaj de 171,4 milioane lei.

Topul intermediarilor este completat de Raiffeisen Capital&Investment, care a intermediat în martie transferuri în valoare de 34,4 milioane lei, iar în primele trei luni a avut un rulaj de 158 milioane lei. După primul trimestru firma s-a plasat pe locul patru între brokerii de la BVB.

Dacă primele patru poziţii au fost ocupate în martie de intermediari controlaţi de bănci, în topul primilor cinci brokeri a intrat şi firma de brokeraj IFB Finwest din Arad, cu tranzacţii de 32,5 milioane lei. În topul trimestrial firma de brokeraj a intermediat transferuri de 74,2 milioane lei, plasându-se pe locul 7 din 73.

Bursa a crescut în martie cu 24,6%, în line cu traiectoriaa ascendentă a marilor pieţe externe, înregistrând astfel cea mai bună evoluţie lunară din ultimii patru ani şi două luni. Un ritm mai alert de creştere al Bursei decât dinamica din martie nu a mai fost înregistrat din ianuarie 2005, când indicele general al Bursei, BET-C, a urcat cu 27,8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici