Bucureştiul, locul 14 în topul oraşelor preferate de expaţii europeni

Bucureştiul ocupă locul 14 într-un top al oraşelor preferate de expaţii europeni pentru a locui, înregistând îmbunătăţiri în domeniul securităţii, al locuinţelor şi al sănătăţii faţă de anul trecut, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă în resurse umane ECA International.

12 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul, locul 14 în topul oraşelor preferate de expaţii europeni

Bucureştiul, locul 14 în topul oraşelor preferate de expaţii europeni pentru a locui

Pe primul loc între preferinţele expaţilor europeni se află Copenhaga.

În primele zece poziţii ale topului se află şase oraşe elveţiene şi germane, respectiv Geneva, Basel şi Bern din Elveţia, şi Dusseldorf, Bonn şi Munich din Germania.

Oraşele din estul Europei, precum Bratislava şi Bucureşti, au făcut progrese în sondajul din acest an, întrucât au realizat îmbunătăţiri în domeniul securităţii, locuinţelor şi sănătăţii, se arată în raportul menţionat.

Bratislava ocupă locul 20 în clasamentul realizat de expaţii europeni.

Angajaţii asiatici ai multinaţionalelor consideră Singapore ca fiind cel mai bun oraş de locuit, pentru mediul său curat şi sigur. Primele zece locuri între preferinţele expaţilor din Asia sunt ocupate de oraşe precum Sydney, Melbourne şi Canberra din Australia, precum şi de două locaţii din Japonia, Kobe şi Yokohama.

Hong Kong şi Shanghai din China au ocupat doar locurile 15, respectiv 78 în clasamentul menţionat.

Managerul general al ICA International, Lee Quane, a declarat că oraşul Singapore a fost preferat de expaţi datorită infrastructurii solide, nivelului redus al criminalităţii şi aerului nepoluat.

"În timp ce Hong Kong a făcut progrese în unele categorii, precum siguranţa personală, aerul poluat rămâne principalul motiv pentru clasificarea nefavorabilă comparativ cu Singapore", a afirmat Lee.

Singapore concurează cu Hong Kong ca locaţie pentru servicii financiare şi operaţiuni bancare.

În Orientul Mijlociu, expaţii au preferat Manama, capitala Bahreinului, alături de Dubai şi Muscat.

Bagdadul, capitala Irakului, ocupă locul 300, ultima poziţie la nivel mondial, în funcţie de preferinţele expaţilor, din cauza nivelului redus de securitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici