Budăi, despre majorarea pensiilor: Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%

Ministrul Muncii Marius Budăi spune că, după majorarea punctului de pensie şi aplicarea măsurilor de ajutor, este depăşit acel „untra-vehiculat” 40%.

539 afișări
Imaginea articolului Budăi, despre majorarea pensiilor: Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%

Budăi, despre majorarea pensiilor: Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%

Ministrul Muncii a explicat că punctul de pensie s-a majorat de la 1 ianuarie cu 12,5%.

„Este o creştere a valorii punctului de pensie, care de la 1.586 de lei a ajuns acum la valoarea de 1.785 de lei. Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%”, a declarat ministrul la Antena 3.

Conform acestuia, pensionarii au înscrisă pe cupon şi măsura de ajutor.

„După cum ştiţi chiar în data de 19 decembrie am informat publicul larg că aceste cupoane de pensie aferente lunii ianuarie au fost tipărite deja cu noul cuantum al punctului de pensie şi cu noul cuantum al pensiei şi pentru cei cu valoarea veniturilor până în 3.000 de lei pe categorii de venituri ei au înscrisă pe cupon şi suma măsurii de sprijin (…).Fie că încasează în cont bancar sau cu poştaşul acasă, odată cu pensia cei care se încadrează în pragul de valori menţionat vor primi şi sumele de bani aferente primei tranşe semestriale din măsurile de sprijin”, a mai spus ministrul Muncii.

El spune că de aceste măsuri de ajutor beneficiază 90% din pensionarii României.

„Cu aceste măsuri ce se întâmplă, s-a spus şi s-a discutat absolut corect despre inflaţia care este mai mare de 12,5%. Cu aceste măsuri cei care au pensiile până în 1.500 de lei au pensiile majorate de la 1 ianuarie într-un procent real net nominal de peste 40% şi procentul scade uşor către 20% până la 3.000 de lei, deoarece se adaugă la majorarea punctului de pensie acest tip de măsuri care sunt plătite acum în luna ianuarie o primă tranşă semestrială egală, după care în luna octombrie, la începutul iernii”, a mai explicat ministrul Muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pensii,
marius budăi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici