Buget 2021. Unde ajung banii alocaţi Ministerului Economiei. Claudiu Năsui: 92% pe trei scheme de ajutor de stat

  • Ministerul Economiei are un buget de 6,6 miliarde de lei.
  • 92% din el merge pe 3 scheme de ajutor de stat, arată ministrul Economiei Claudiu Năsui într-o postare pe Facebook.
  • Năsui spune că economia reală are nevoie de debirocratizare şi de reducerea poverii fiscale, mai ales pe forţa de muncă.
2619 afișări
Imaginea articolului Buget 2021. Unde ajung banii alocaţi Ministerului Economiei. Claudiu Năsui: 92% pe trei scheme de ajutor de stat

„Cea mai mare schemă este cea pentru IMM-uri în context CoVid, adică cele 3 măsuri (microgranturi, capital de lucru şi investiţii). Acolo au fost alocaţi 4.5 miliarde de lei. Din fericire această schemă este suportată 85% din fonduri europene. Doar 15% provine din bani din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor.

A doua cea mai mare cheltuială a ministerului este schema pentru Horeca. Pentru această industrie a fost alocat 1 miliard de lei. De data aceasta banii sunt 100% din bugetul de stat, fără fonduri europene.

A treia cea mai mare cheltuială este restanţa pentru schema Start-up Nation. Există deja deconturi de cheltuieli pentru ele. Pentru asta s-au alocat 635 de milioane de lei. Din nou, banii 100% din bugetul de stat, din banii din taxe şi impozite.

A patra cea mai mare schemă este cea pentru filme. O schemă prin care statul dă bani studiourilor străine pentru a face filme în România. Acolo au fost alocaţi 100 de milioane de lei, de asemenea 100% pe buget de stat”, arată ministrul.

Năsui spune că economia reală, cea a micilor antreprenori care de multe ori nu ştiu să navigheze prin birocraţia statului pentru a lua bani pe aceste scheme, are nevoie de debirocratizare şi de reducerea poverii fiscale, mai ales pe forţa de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici