Buget de promovare de un milion de euro în trei ani pentru fructele şi legumele proaspete româneşti

Programele de promovare a fructelor şi legumelor româneşti vor beneficia de un buget de un milion de euro pentru o perioadă de trei ani, dacă programul propus de România va fi aprobat de Comisia Europeană, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

190 afișări
Imaginea articolului Buget de promovare de un milion de euro în trei ani pentru fructele şi legumele proaspete româneşti

Buget de promovare de un milion de euro în trei ani pentru fructele şi legumele proaspete româneşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Organizaţia care propune programe participă la finanţarea acestora cu minim 20% din cheltuielile totale eligibile, potrivit ghidului privind accesarea sprijinului acordat programelor de informare şi promovare a fructelor şi legumelor proaspete pe piaţa internă şi în ţări terţe, aprobat de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Măsura a fost aprobată "în contextul crizei fără precedent care a lovit sectorul", din cauza epidemiei provocate de bacteria E-coli.

Cofinanţarea din fonduri publice va fi de maximum 80% din costul eligibil al programului, dintre care 30% de la bugetul naţional şi maximum 50% de la bugetul Uniunii Europene.

"Programul de promovare va fi făcut de o organizaţie de profil şi va fi depus până pe data de 16 august, ministerul îl va evalua şi îl va depune la Comisia Europeană, care îl va aproba sau nu, alături de programele altor ţări. Este vorba de un program pe trei ani, la care organizaţia de profil va trebui să participe cu 200.000 de euro", au spus reprezentanţii ministerului.

Promovarea, atât internă, cât şi internaţională, va fi făcută în principal prin campanii de informare şi participarea cu produse la diverse evenimente, târguri şi expoziţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici