Bugetele companiilor au din nou nevoie de avizul ministrului Finanţelor

Bugetele de venituri şi cheltuieli ale companiilor subordonate sau cordonate de ministere şi alte instituţii ale administraţiei centrale vor fi aprobate prin ordin comun al ordonatorului principal de credite şi al ministrului Economiei şi Finanţelor.

1 afișare
Imaginea articolului Bugetele companiilor au din nou nevoie de avizul ministrului Finanţelor

Bugetele companiilor au din nou nevoie de avizul ministrului Finanţelor

Noua regulă de aprobare a BVC este inclusă într-o ordonanţă aprobată de Guvern.

Executivul a decis la începutul anului, tot prin ordonanţă, ca aceste bugete de venituri şi cheltuieli să fie aprobate prin ordin comun al al ordonatorului principal de credite, ministrului Finanţelor şi ministrului Muncii.

Ordonanţa a fost modificată ulterior în Parlament, printr-un proiect de lege prin care s-a stabilit ca bugetele să fie aprobate doar prin ordin al ordonatorului principal de credite.

Guvernul precizează că noua regulă de aprobare a bugetelor de venituri şi cheltuieli urmăreşte întărirea disciplinei financiare în sistemul bugetar şi o mai bună colectare a veniturilor la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici