Bugetul de stat, aprobat de către comisiile de buget-finanţe din Parlament

Comisiile reunite de buget-finanţe, întrunite sâmbătă în şedinţă, au aprobat proiectul bugetului de stat pe 2009, înregistrându-se doar 8 voturi împotrivă, din partea parlamentarilor PNL şi UDMR.

86 afișări
Imaginea articolului Bugetul de stat, aprobat de către comisiile de buget-finanţe din Parlament

Bugetul de stat, aprobat de către comisiile de buget-finanţe din Parlament

Anterior votului, comisiile au decis suplimentarea bugetului Cercetării cu 620 milioane de lei, aceşti bani urmând să fie luaţi de la Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanţelor şi din credite de angajament pe fonduri nerambursabile şi venituri proprii.

Astfel, 100 milioane lei vor fi luate de la Ministerul Dezvoltării, 200 milioane de lei de la Ministerul de Finanţe şi 320 milioane din fonduri nerambursabile şi din venituri proprii.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ecaterina Andronescu a declarat că, în acest fel, au fost găsite soluţii de completare a bugetului Cercetării, care iniţial era de 1136 milioane lei, iar, în urma amendamentelor, a ajuns la 1776 milioane de lei.

Parlamentarii din cele două comisii au aprobat, de principiu, suplimentarea cu 120 milioane de lei a sumelor acordate Ministerelor Educaţiei, Sănătăţii, Culturii, Dezvoltării şi Transporturilor, bani care vor fi luaţi  de la Fondul Naţional de Dezvoltare -100 milioane de lei şi Fondul de rezervă al Guvernului - 20 milioane de lei.

Această sumă urmează să fie repartizată pe cele cinci ministere până luni, când se va depune la Biroul Permanent raportul comisilor de specialitate. 

Comisiile de buget au aprobat proiectul bugetului de stat pe 2009 cu 8 voturi împotrivă, aparţinând parlamentarilor PNL şi UDMR. Parlamentarii au terminat dezbaterea acestui proiect cu o zi mai devreme decât programul stabilit iniţial.

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe 2009 urmează să intre marţi în dezbaterea Parlamentului.

Citeşte şi:

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetul asigurărilor de stat pe 2009

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici