Bugetul Ministerului Comunicaţiilor pentru 2012 a primit avizul comisiilor

Bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCSI) pentru anul 2012 a primit luni avizul comisiilor parlamentare de specialitate.

98 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Comunicaţiilor pentru 2012 a primit avizul comisiilor

Bugetul Ministerului Comunicaţiilor pentru 2012 a primit avizul comisiilor (Imagine: Shutterstock)

"Bugetul Ministerului Comunicaţiilor pentru 2012 prevede o creştere de 24%, la 266 milioane de lei. Pentru cheltuielile de personal, bugetul este unul de austeritate, pentru că, faţă de 2011, suma prevăzută va fi cu 18,2% mai redusă, respectiv 7,5 milioane de lei. În schimb, cheltuielile pentru proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile şi cele de cercetare-dezvoltare au crescut", a declarat ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

Astfel, suma alocată pentru proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile a urcat de peste patru ori, la 53 milioane de lei, iar cheltuielile de cercetare-dezvoltare vor atinge 3,71 milioane de lei , de la 2,39 milioane de lei în acest an.

Vreme a adăugat că au fost depuse două amendamente la proiectul de buget, ambele respinse.

"Unul viza finanţarea unui proiect IT în cadrul primăriei municipiului Lugoj în valoare de 1,8 milioane de lei, din care contribuţia ministerului se ridică la circa 400.000 de lei, iar altul se referea la înjumătăţirea creşterii bugetului instituţiei în 2012 şi redirecţionarea sumei către Ministerul Administraţiei şi Internelor", a mai spus Vreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici