Bugetul Ministerului Finanţelor, adoptat de comisiile pentru Buget-Finanţe din Parlament

Comisiile reunite pentru Buget-Finanţe şi Bănci din Parlament au adoptat duminică bugetul Ministerului Finanţelor Publice cu majoritate de voturi.

233 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Finanţelor, adoptat de comisiile pentru Buget-Finanţe din Parlament

Ministerul Finanţelor beneficiază, prin proiectul de buget, de 3,2 miliarde de lei pe anul 2017, dar din cheltuielile de personal a fost redusă o sumă echivalentă cu 2,6 milioane de lei necesară pentru echilibrarea bugetului Agerpres.

Membrii comisiei reunite au solicitat, între altele, reprezentanţilor Ministerului Finanţelor, să calculeze cu cât creşte sarcina de colectare de taxe asupra Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în urma creşterii previziunilor bugetare referitoare la venituri. De asemenea, reprezentanţilor Ministerului Finanţelor li s-a mai cerut să publice, pe lângă „lista ruşinii” cu datornicii restanţieri la bugetul de stat, şi o listă cu persoanele - fizice şi juridice - faţă de care statul este dator.

PNL iniţiase un amendament la bugetul Ministerului Finanţelor, însă liberalii nu l-au mai susţinut în comisie, astfel că proiectul a fost adoptat fără amendamente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici