Bugetul penstru 2008 include venituri programate prea optimiste, spune şeful misiunii FMI în România

Bugetul aferent acestui an include venituri programate prea optimiste, iar apropierea alegerilor prezintă riscul ca deficitul bugetar să depăşească nivelul programat, a declarat marţi, la Bucureşti, Albert Jaeger, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru România şi Bulgaria.

17 afișări
Imaginea articolului Bugetul penstru 2008 include venituri programate prea optimiste, spune şeful misiunii FMI în România

FMI: Bugetul pentru 2008 include venituri programate prea optimiste (Imagine: Mediafax Foto)

"Politica fiscală aferentă anului trecut a fost expansionistă. Recomandăm o ţintire a deficitului de sub 2%. Autorităţile au luat deja măsuri pentru reducerea deficitului prin rectificările efectuate, dar mai este loc de scădere", a spus Jaeger.

Reprezentantul FMI atrage atenţia că Guvernul trebuie să reziste propunerilor de reducerea a veniturilor sau de creştere a cheltuielilor bugetare.

De asemenea, Jaeger este de părere că politica fiscală trebuie să fie orientată către viitor, în prezent interesul fiind pentru politica de zi cu zi.

"Credem că trebuie (ca autorităţile - n.r) să se concentreze pe 2009 şi nu pe 2008", a adăugat Jaeger.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici