Bugetul Trezoreriei creşte cu 346,96 milioane lei atât la venituri, cât şi la cheltuieli

Bugetul Trezoreriei Statului va fi majorat cu suma de 346,96 milioane de lei atât la venituri, cât şi la cheltuieli, la 975,92 milioane de lei, valoare identică pentru intrările şi ieşirile financiare, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului.

28 afișări
Imaginea articolului Bugetul Trezoreriei creşte cu 346,96 milioane lei atât la venituri, cât şi la cheltuieli

Bugetul Trezoreriei creşte cu 346,96 milioane lei atât la venituri, cât şi la cheltuieli (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, la subcapitolul "Venituri din dobânzi aferente Trezoreriei Statului de la alte bugete" bugetul va creşte cu suma de 190 de milioane de lei, majorare determinată de veniturile din dobânzi estimate că vor fi încasate de la bugetul de stat pentru finanţarea şi refinanţarea datoriei publice (126,26 milioane de lei), bugetul asigurărilor sociale de stat (19,83 milioane de lei), bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănatate (36 milioane de lei) şi bugetul asigurărilor pentru şomaj (8 milioane de lei).

Veniturile din dobânzi aferente Trezoreriei Statului de la alte sectoare, reprezentând dobânda acumulată aferentă titlurilor de stat de tip benchmark, vor creşte cu 137 de milioane de lei.

Totodată, la subcapitolul "Alte venituri din dobânzi" - venituri din dobânzi aferente împrumutului acordat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului - suma suplimentară este de 19,79 milioane de lei.

La cheltuieli, suma destinată pentru subcapitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe" scade cu 13,34 milioane lei, de la 53,57 milioane de lei la 40,23 milioane de lei. Vor creşte însă cheltuielile pentru încălzit, iluminat şi forţă motrică (422.000 lei) şi pentru chirii (117.000 lei).

La subcapitolul "Tranzacţii privind datoria publică şi împrumuturi" cheltuielile cu dobânzi se vor majora cu 360 milioane de lei, în principal pentru plata dobânzilor aferente datoriei publice interne contractate de stat prin titluri de stat de tip benchmark (171 milioane de lei), la care se adaugă dobânzile la depozitele şi disponibilităţile păstrate la Trezoreria Statului.

Majorarea este determinată de creşterea volumului depozitelor aflate în conturi la unităţile Trezoreriei Statului, pentru care există obligaţia legală de acordare de dobânzi, precum şi pentru plata dobânzilor aferente depozitelor atrase de la instituţii financiare pentru asigurarea echilibrului contului curent general al Trezoreriei Statului (189,3 milioane de lei ), se mai arată în proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici