Bulgaria a inaugurat linia de feribot care va circula între Silistra şi Călăraşi

Ministrul bulgar al Transporturilor Peter Mutafchiev a inaugurat, luni, o linie de feribot între localitatea Silistra din Bulgaria şi portul românesc Călăraşi.

13 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a inaugurat linia de feribot care va circula între Silistra şi Călăraşi

Bulgaria a inaugurat linia de feribot care va circula între Silistra şi Călăraşi

Lansarea feribotului va reduce cu aproximativ 300 de kilometri traseul de tranzit rutier dinspre Orientul Apropiat spre Bulgaria, România, Moldova, Ucraina şi mai departe către ţările baltice şi scandinave, relatează site-ul news.bg.

Terminalul feribotului a fost construit pe un teren de circa 65.000 de metri pătraţi şi a fost concesionat, pe o perioadă de 35 de ani, companiei "Danube industrial park", parte a holdingului bulgar Alfa JSC.

Holdingul mai este implicat într-un proiect industrial, pe un teren de 40 de hectare, unde construieşte un port de mărfuri multifuncţional, în urma unei investiţii totale de cica 26 milioane euro.

Punctul de trecere a frontierei între localităţile Călăraşi şi Silistra, proiect de 6,56 milioane euro care face parte din programul Phare 2001, a fost inaugurat, în luna septembrie, de către autorităţile române şi bulgare.

Investiţia a cuprins reabilitarea DN 3, prin lărgirea la patru benzi, între kilometrii 122 -127, în valoare de 1,93 milioane euro, construcţia punctului de trecere a frontierei, care a necesitat 3,48 milioane euro şi achiziţia feribotului pentru transportul mărfurilor şi al călătorilor între cele două localităţi, care a costat 1,15 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici