Bulgaria începe în august construcţia gazoductului de interconectare a reţelei de gaze cu România

Bulgaria va lansa în august construcţia gazoductului care va lega sistemul de transport de gaze naturale al ţării cu cel din România, a declarat ministrul Economiei şi Energiei, Delyan Dobrev, citat de Novinite.

269 afișări
Imaginea articolului Bulgaria începe în august construcţia gazoductului de interconectare a reţelei de gaze cu România

Bulgaria începe în august construcţia gazoductului de interconectare a reţelei de gaze cu România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intercontectorul, care va traversa Dunărea la Giurgiu-Ruse, este dezvoltat de compania Bulgartransgaz în cooperare cu Transgaz Mediaş.

Mai mulţi experţi din sectorul energetic au afirmat că gazoductul cu România ar avea cea mai redusă importanţă dintre conexiunile cu statele vecine, în privinţa diversificării energetice a ţării, potrivit portalului dnevnik.bg.

Bulgaria intenţionează să construiască conexiuni cu alte trei ţări vecine, Turcia, Grecia şi Serbia.

Guvernul de la Sofia a luat decizia construirii unor legături cu statele vecine după "războiul gazelor" din ianuarie 2009 dintre Ucraina şi Rusia. Neînţelegerile dintre cele două ţări au blocat livrările de gaze ruseşti către Bulgaria timp de trei săptămâni, în mijlocul iernii.

În februarie 2011, Consiliul European a decis ca fiecare stat UE să aibă cel puţin două surse de gaze naturale şi electricitate până în 2014, astfel încât să fie evitată o situaţie similară crizei dintre Rusia şi Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici