Burduja a semnat 21 de contracte pentru extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă că miercuri a semnat încă 21 de contracte pentru extinderea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, în valoare de peste 3,2 miliarde de lei, cu toţi distribuitorii concesionari de energie electrică.

286 afișări
Imaginea articolului Burduja a semnat 21 de contracte pentru extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice

Burduja a semnat 21 de contracte pentru extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice

Ministerul Energiei anunţă semnarea a încă 21 contracte de finanţare în cadrul Fondului pentru Modernizare, Program Cheie 3- Sprijin pentru extinderea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice.

Valoarea totală a proiectelor este de 3.214.137.593,33 lei, echivalentul a 646.018.851,79 euro şi o valoare totală a ajutorului de stat acordat din Fondul pentru modernizare de 2.081.721.527,33 lei, echivalentul a 418.411.257,07 euro.

Până la acest moment, Ministerul Energiei a asigurat, prin intermediul Fondului pentru Modernizare, finanţarea a 38 proiecte care contribuie substanţial la extinderea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, pentru care valoarea totală a ajutorului de stat se ridică la 2.951.936.204,43 lei, echivalentul a 593.318.232,96 euro.

„De la începutul mandatului meu, ne-am concentrat pe două direcţii principale: accelerarea investiţiilor în infrastructura energetică şi asigurarea unui serviciu de calitate pentru toţi cetăţenii. Avem un motto în echipa Ministerului Energiei: accelerăm, accelerăm, accelerăm. Astăzi am făcut un nou pas, cel mai ambiţios de până acum, semnând contracte pentru investiţii în valoare de peste 3,2 miliarde lei. Aceşti bani sunt esenţiali pentru progresul României. Fondul pentru Modernizare este una dintre cele mai mari şanse de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă, iar angajamentul nostru este să o fructificăm la maxim şi în cel mai scurt timp. (...) Prin aceste investiţii, România face saltul către un nou model de sistem energetic naţional, coloana vertebrală pentru România Viitorului. Un sistem în 3D: decarbonizat, digitalizat, descentralizat!”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici