Bursa de la Bucureşti începe ultimul trimestru al anului cu un avans de 0,2% pe BET

Indicele de referinţă BET a crescut luni cu 0,22% la 14.368 de puncte, aproape de maximul istoric de 14.425. Luând în calcul şi precedente două şedinţe de tranzacţionare, BET a şters o bună parte din scăderile înregistrate săptămâna trecută pe fondul modificărilor fiscale anunţate de Guvern.

169 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti începe ultimul trimestru al anului cu un avans de 0,2% pe BET

BET s-a apreciat cu 0,74% joia trecută şi cu 0,87% vineri, zi în care au intrat în conturile investitorilor dividendele istorice distribuite de Fondul Proprietatea, peste nouă miliarde de lei ca urmare a exit-ului de la Hidroelectrica.

Cu puţin timp înainte de închiderea de luni, BET se aprecia cu 0,9%, iar toţi indicii pieţei locale de capital erau pe plus, ceea ce arată că vânzările s-au intensificat pe ultima sută de metri, arată datele BVB.

Doar trei alţi indici au afişat creşteri la finele primei şedinţe din T4/2023: BET-TR (0,2%), BET-XT (0,05%) şi BET-XT-TR (0,04%). În rest, scăderile au fost cuprinse între 0,03% pe ROTX şi 1,83% pe BET-FI.

Din BET, cele mai ridicate dinamici au fost consemnate de Transelectrica (1%), One United Properties (1,2%), Banca Transilvania (1,7%) şi Bursa de Valori Bucureşti (4,9%), operatorul pieţei locale de capital, care a stabilit un nou record de 69 de lei pe acţiune.

La un nou maxim istoric a ajuns şi BET-TR, care include dividendele atribuite investitorilor. Indicele a închis sesiunea la 29.390 de puncte, în urcare cu aproximativ 30% anul acesta, cel mai mare randament de la BVB.

Valoarea tranzacţiilor pe segmentul de acţiuni a atins 77,88 de milioane de lei, minus 38% faţă de lichiditatea zilei precedente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici