Bursa de la Bucureşti, şoc la debut: minus 5% pentru indicele BET

Cu 5% se depreciază indicele principal BET în primele minute ale şedinţei de tranzacţionare de luni, la aproximativ 10.800 de puncte, adică un minim din martie 2021 încoace, în condiţiile în care bursele europene sunt pe minus într-o zi extrem de volatilă pentru pieţele de acţiuni.

256 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti, şoc la debut: minus 5% pentru indicele BET

Bursa de la Bucureşti, şoc la debut: minus 5% pentru indicele BET

Astfel, potrivit datelor agregate de ZF, de la o capitalizare de 199,4 miliarde de lei în şedinţa de vineri, bursa începe săptămână la o valoare totală a companiilor de 187,4 miliarde de lei, adică 12 mld. lei s-au evaporat în doar câteva minute. De la începutul lui 2022 BET are minus 17%

Din rândul companiilor din prima ligă bursieră Banca Transilvania scade cu 8%, Nuclearelectrica cu 10%, MedLife cu 9%, Petrom cu 5%, BRD cu 4%, TeraPlast cu 12%, One cu 12%, arată datele agregate de ZF.

“Pur şi simplu toată lumea vinde ca să-şi marcheze din ce profituri mai sunt de marcat ori ca să-şi limiteze pierderile. Şi nu e doar la noi aşa, ci şi pe bursele europene”, spune un broker consultat de ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bursă,
deschidere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici