Bursa de la Moscova a crescut după anunţul privind armistiţiul din Ucraina. Rubla s-a depreciat

Bursa de la Moscova este în creştere puternică, iar costurile de finanţare ale Rusiei au scăzut pentru a doua zi consecutivă după ce preşedintele Putin a anunţat încheierea unui acord pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina, însă rubla s-a depreciat uşor faţă de dolar.

251 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Moscova a crescut după anunţul privind armistiţiul din Ucraina. Rubla s-a depreciat

Bursa de la Moscova a crescut după anunţul privind armistiţiul din Ucraina. Rubla s-a depreciat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele RTS al bursei de la Moscova este în urcare cu 4,4%, după ce a crescut cu până la 5,7% în prima parte a şedinţei, şi ar putea încheia ziua cu cel mai mare avans de după 8 decembrie, pe fondul optimismului privind reducerea riscului unor noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, transmite Bloomberg.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi că un acord a fost încheiat la Minsk pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând de duminică, 15 februarie.

"Acordul reduce riscul aplicării de noi sancţiuni împotriva Rusiei, însă rămâne problema respectării termenilor. În cazul reluării ostilităţilor, pieţele vor reacţiona negativ", a spus Vitali Isakov, manager în cadrul fondului rus de administrare a activelor Otkritie Asset Management.

Randamentele obligaţiunilor ruse pe cinci ani au continuat să scadă joi şi au ajuns la 13,67%, cu 0,14 puncte procentuale sub nivelul de marţi. Cu toate acestea, costul la care Rusia se poate împrumuta pe pieţele externe rămâne cu aproape 6 puncte peste nivelul de la finele lunii februarie de anul trecut, înainte ca Rusia să anexeze Crimeea.

Rubla a crescut cu până la 1,2% faţă de dolar în urma anunţului privind acordul cu Ucraina, însă a trecut pe scădere la scurt timp, iar în jurul orei 13:30 se tranzacţiona la 65,446 unităţi, în coborâre cu 0,3% faţă de închiderea de miercuri.

De la începutul anului, rubla s-a depreciat cu 6,3% faţă de dolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici