Bursa deschide prima şedinţă a anului în creştere

Bursa de Valori Bucureşti a deschis prima şedinţă a anului în creştere, indicele BET arătând, după primele 20 de minute, un plus de 1,02%, la 7.459,08 puncte.

132 afișări
Imaginea articolului Bursa deschide prima şedinţă a anului în creştere

Bursa deschide prima şedinţă a anului în creştere

Cele mai multe dintre societăţile incluse în indicele BET arătau scăderi de sub un procent: Banca Transilvania -0,25%, Fondul Proprietatea -0,23%, OMV Petrom -0.99%, Transgaz -0,63%. Nuclearelectrica şi Electrica erau pe plus, cu 2,64%, repectiv 0,83%.

Şi restul indicilor bursei erau pe plus, cu creşteri cuprinse între 0,12% şi 1,35%.

Bursa a închis pe roşu ultima zi de tranzacţionare din 2018, cu şapte dintre cei nouă indici în scădere. Indicele BET, principalul indice care include 15 cele mai tranzacţionate companii de la bursa locală, a închis ziua de luni cu o scădere de 0,43%, la 7.383,68 puncte, iar indicele BET-TR, care include şi dividendele acestor companii, cu o scădere de 0,44%, până la 10.870,97 puncte.

Luni, 24 decembrie, BVB a recuperat o parte din scăderile înregistrate săptămâna trecută. Bursa a avut, între 19 şi 21 decembrie, trei zile de scăderi puternice, după anunţurile de Guvernului privind noul pachet de măsuri fiscale pentru 2019. Executivul a anunţat la 18 decembrie şi a adoptat la 21 decembriei introducerea prin Ordonanţă de Urgenţă a unei „taxe pe lăcomie” aplicabilă băncilor în funcţie de evoluţia ROBOR, precum şi un pachet de măsuri pentru companiile din energie – o contribuţie din cifra de afaceri, plafonarea preţului gazelor naturale şi a celor de pe piaţa de electricitate, plus alte aproape 60 de noi măsuri.

Întreg mediul de afaceri a reacţionat negativ la anunţ. Cu toate acestea, OUG-ul cu aproape 100 de articole a fost publicat în Monitorul Oficial sâmbătă, 29 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici