Bursa din Bucureşti. BET pune capăt unei serii de cinci şedinţe pe creşteri, în urma cărora a atins un maxim istoric

Indicele BET, de referinţă pentru piaţa românească de capital, s-a depreciat miercuri cu 0,04%, după una dintre cele mai bune serii de creşteri de anul acesta, în care indicele a doborât maximumul istoric din ianuarie 2022. În precedente cinci sesiuni de tranzacţionare, BET a urcat cu 6,5%.

251 afișări
Imaginea articolului Bursa din Bucureşti. BET pune capăt unei serii de cinci şedinţe pe creşteri, în urma cărora a atins un maxim istoric

Bursa din Bucureşti. BET pune capăt unei serii de cinci şedinţe pe creşteri, în urma cărora a atins un maxim istoric

Dinamica de miercuri a fost trasă în jos de evoluţia unor acţiuni precum BRD SocGen (-0,4%), OMV Petrom (-0,55%), TTS (-0,95%) şi Digi Communications (-1,4%), arată datele BVB.

Indicele a trecut în teritoriu negativ în ultimele două ore de tranzacţionare, după ce înregistrase creşteri pe parcursul aproape întregii şedinţe. În 2023, BET este pe plus cu 20,8%.

Majoritatea indicilor au afişat scăderi miercuri, de la 0,03% pe BETPlus la 0,16% pe BET-BK, indice dedicat administratorilor de fonduri. BET-FI, unde sunt incluse SIF-urile şi Fondul Proprietatea, a încheiat şedinţa pe zero, în timp indicele companiilor din energie şi utilităţi BET-NG şi indicele consultativ BETAeRO s-au apreciat cu 0,11%, respectiv 0,25%.

Lichiditatea întregului segment de acţiuni a atins 65,75 milioane de lei, cu 28% peste nivelul şedinţei precedente.

În afara indicelui principal, cele mai mari creşteri de pe Piaţa Principală au fost înregistrate de Altur (9,6%), BRK Financial Group (4,4%) şi Turbomecanica (4,2%). Pe AeRO, se remarcă Iproeb (13,1%), Norofert (3,3%) şi Roca Industries (3%), scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici