Bursa din Tokyo a înregistrat cel mai mare avans zilnic din ultimele 13 luni

Nikkei, principalul indice al Bursei din Tokyo, a consemnat, luni, cea mai rapidă creştere procentuală zilnică a ultimelor 13 luni, după scăderea semnificativă de săptămâna trecută, pe fondul reducerii dobânzii practicate de Rezerva Federală americană pentru credite interbancare, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Bursa din Tokyo a înregistrat cel mai mare avans zilnic din ultimele 13 luni

Bursa din Tokyo a înregistrat cel mai mare avans zilnic din ultimele 13 luni

Cotaţiile acţiunilor exportatorilor au urcat, ca urmare a aprecierii dolarului până la 114,7 yeni, în condiţiile în care moneda americană a coborât, la sfârşitul săptămânii trecute, la 111,6 yeni, cea mai redusă valoarea atinsă după iunie 2006.

Rezerva Federală americană (Fed) a redus vineri cu 0,5 puncte procentuale, la 5,75%, rata dobânzii pentru împrumuturile directe acordate băncilor. Decizia nu a avut niciun impact asupra dobânzii-cheie, principalul instrument de politică monetară al instituţiei.

Indicele Nikkei s-a apreciat cu 458,8 puncte, echivalentul a 3% din valoare, la 15.732,48 de puncte, recuperând o parte din pierderea de 5,4% raportată vineri, când a încheiat săptămâna în coborâre cu 9%, cel mai grav declin din ultimii şapte ani.

TOPIX, indice mai cuprinzător, a crescut cu 2,92%, la 1.523,57 puncte, recuperând, de asemenea, o parte din pierderea de 9,4% înregistrată săptămâna trecută.

TOPIX ar putea reveni peste pragul de 1.600 de puncte, dar avansurile suplimentare pot fi dificil de obţinut, în funcţie de evoluţiile de pe piaţa creditului, apreciază unii specialişti.

Tilturile grupurilor financiare au avansat, de asemenea, iar acţiunile din sectorul energetic şi al mărfurilor au fost susţinute de majorarea preţului petrolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici