Bursa închide şedinţa în creştere, iar SSIF Broker pierde 32,7%

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri în urcare, în concordanţă cu pieţele europene, în timp ce SSIF Broker a pierdut 32,7%, la 2,84 lei pe titlu, în condiţiile majorării capitalului prin distribuirea de acţiuni gratuite şi aport în numerar.

1 afișare
Imaginea articolului Bursa închide şedinţa în creştere, iar SSIF Broker pierde 32,7%

Bursa închide şedinţa în creştere, iar SSIF Broker pierde 32,7%

Titlurile SSIF au fost tranzacţionate fără limita obişnuită de variaţie de 15%, pentru ajustarea cotaţiei, în urma majorării capitalului social. Acţiunile firmei au fost suspendate de la tranzacţionarea pe piaţa Deal, unde părţile negociază direct, şi nu au fost incluse în indicele general al pieţei, BET-C.

Indicii bursieri au urcat sub influenţa evoluţiei de pe pieţele europene, care au câştigat peste 1% în prima parte a şedinţei. Pieţele europene au urcat pe fondul aşteptărilor privind randamentul ridicat al titlurilor DaimlerChrysler, al avansului cotaţiei petrolului sau a acţiunilor firmelor miniere, atenuând temporar impactul crizei creditelor.

Astfel, indicele BET-FI, care include cotaţiile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF), a crescut cu 2,42%.

BET-C, indicele general al pieţei, s-a apreciat cu 1,9%, iar BET, indicele care urmăreşte evoluţia acţiunilor lichide, a înregistrat un avans de 2,44%.

Valoarea operaţiunilor derulate la BVB a fost de 45,4 milioane de lei (13,9 milioane de euro), iar cele mai lichide au fost acţiunile SIF Moldova, SIF Oltenia şi Petrom.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici