Bursa la patru luni: scădere de 2,6% pentru BET

Bursa de la Bucureşti aproape a bătut pasul pe loc în ultima perioadă, în contextul în care în primele patru luni din 2022 indicele principal BET, din care fac parte cele mai tranzacţionate 20 de societăţi, înregistrează o scădere de 2,58%, scrie ZF.

124 afișări
Imaginea articolului Bursa la patru luni: scădere de 2,6% pentru BET

Indicele care include şi dividendele BET-TR are minus 0,62%.

Este un început de an 2022 mai greu pentru investitori la nivel global, mai ales dacă luăm în considerare randamentele anilor 2020 şi 2021, care în unele cazuri s-au ridicat la câteva zeci de procente. În privinţa BET şi BET-TR, dinamicile primelor patru luni vin după creşteri de 33,2%, respectiv de 40% în 2021, unele dintre cele mai ridicate la nivel internaţional.

Dacă în ianuarie BET marca un avans de 1%, în următoarele luni dinamica a fost relativ liniară, cu un minus de circa 2,6% faţă de începutul anului în fiecare din lunile februarie, martie şi aprilie. Şi BET-TR a fost pe plus în ianuarie, de 1,63%, pentru ca lunile următoare să înregistreze scăderi.

Conform datelor BVB, pe piaţa principală s-au realizat în luna aprilie 76.086 de tranzacţii cu acţiuni, în valoare totală de 512,9 mil. lei, în scădere abruptă faţă de luna anterioară, când au fost realizate 180.592 de tranzacţii, cu un rulaj total de 1,65 mld. lei. În aceeaşi perioadă, capitalizarea companiilor listate pe piaţa reglementată a scăzut de la 214 mld. lei, în martie, la 208 mld. lei în aprilie, în timp BET s-a apreciat marginal, cu 0,08%.

Pe de altă parte, indicele BETAeRO, reprezentativ pentru piaţa secundară a bursei locale, înregistrează o scădere de aproape 5% în primele patru luni ale acestui an, în uşoară recuperare faţă de februarie şi martie, când scăderea faţă de începutul anului era de peste 5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici