Bursele cresc, pe fondul veştilor privind îmbunătăţirea stării de sănătate a lui Donald Trump

  • Bursele au crescut luni, pe fondul speranţelor că preşedintele american Donald Trump va putea fi externat din spital luni, diminuând o parte din incertitudinea politică care a zguduit bursele globale în sesiunea precedentă, relatează Reuters.
  • Trump, în vârstă de 74 de ani, a fost transportat la spital pentru tratament pentru coronavirus vineri, dar medicii săi spun că a răspuns bine şi că ar putea reveni luni la Casa Albă.
  • Acest lucru a ajutat la indicele S&P 500 e-mini futures să crească cu 0,82% în Asia, în timp ce contractele futures Nasdaq au câştigat 1,11%.
243 afișări
Imaginea articolului Bursele cresc, pe fondul veştilor privind îmbunătăţirea stării de sănătate a lui Donald Trump

Bursele cresc, pe fondul veştilor privind îmbunătăţirea stării de sănătate a lui Donald Trump

Indicele MSCI Asia-Pacific a crescut cu 0,63%.

Acţiunile australiene au crescut cu 2,37%, cel mai mare câştig zilnic din aproape două săptămâni. Nikkei din Japonia a crescut cu 1,39%. Pieţele financiare din China sunt închise pentru sărbători legale.

Dolarul a crescut mai mult faţă de yen, dar a scăzut uşor faţă de francul elveţian, în deschidea a ceea ce ar putea fi o zi volatilă pe pieţele globale.

Medicii care îl tratează pe Trump spun că sunt mulţumiţi de progresul său. Starea sănătăţii preşedintelui ar putea alimenta o creştere a burselor şi altor active riscante, în timp ce investitorii se pregătesc pentru perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din SUA de luna viitoare.

Cu mai puţin de o lună până la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, îmbolnăvirea lui Trump a fost o sursă de volatilitate a pieţei.

Casa Albă a trimis iniţial mesaje mixte despre starea de sănătate a lui Trump, ajutând la alimentarea incertitudinii politice.

Unii traderi au fost deosebit de îngrijoraţi de faptul că Trump a primit oxigen suplimentar şi steroizi, care sunt utilizaţi în mod normal pentru tratarea cazurilor severe de COVID-19.

Dolarul SUA a crescut cu 0,22%, până la 105,60 yeni, dar a scăzut cu 0,3%, până la 0,9185 franci elveţieni, în condiţiile în care unii investitori şi-au ajustat poziţiile în valute de siguranţă.

Dolarul australian a crescut cu 0,23%, la 0,7181 dolari, după ce guvernul australian a anunţat subvenţii salariale suplimentare pentru a ajuta piaţa muncii.

Aurul, un alt activ cumpărat adesea în perioadele de incertitudine, a atins 1.898,90 dolari uncia.

Petrolul Brent a crescut cu 1,22% la 39,75 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul american a câştigat 1,46% până la 37,59 dolari pe baril.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici