Bursele au scăzut după ce testele primului medicament anti Covid-19 au eşuat

Bursele din SUA s-au închis pe minus în cea mai mare parte, după ce au apărut informaţii că un medicament experimental, care ar fi ajutat la vindecarea de COVID-19, a obţinut rezultate dezamăgitoare la primele teste, scrie Bloomberg.

4639 afișări
Imaginea articolului Bursele au scăzut după ce testele primului medicament anti Covid-19 au eşuat

Bursele au scăzut după ce testele primului medicament anti Covid-19 au eşuat

Indicele de referinţă S&P 500 a terminat în roşu după ce a a oscilat între urcări şi coborâri în ultimele ore de tranzacţionare.

Oscilaţiile de pe bursă au apărut după ce Financial Times a făcut publice datele dintr-un document publicat accidental de OMS privind potenţialul medicament antiviral Remdesivir, dezvoltat de compania Gilead Sciences Inc.

Testele efecuate în China arată că Remdesivir - dezvoltat de compania farmaceutică Gilead Sciences, cu sediul în statul american California - nu a îmbunătăţit starea pacienţilor şi nu a redus prezenţa patogenului în sânge. Cercetătorii au studiat evoluţiile a 237 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, după administrarea produsului la 158 şi urmărirea stării acestora comparativ cu restul.

„Investitorii au sperat într-un progres, o aplatizare a curbelor şi, eventual, un vaccin. Aceştia sunt dispuşi să privească deocamdată amprentele economice negative şi să se concentreze pe evoluţii mai favorabil", a declarat Adam Phillips, directorul strategiei de portofoliu la EP Wealth Advisors, citat de Bloomberg. „Reacţia bruscă de astăzi ilustrează modul în care investitorii privesc neputincioşi actuala situaţie”, adaugă acesta.

S&P 500 a fost avut o evoluţie constantă, joi, până la apariţia ştirilor privind Gilead.

Exxon şi Chevron au fost cele mai mari câştiguri în sectorul energetic.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici