Bursele europene au deschis în creştere puternică

Bursele europene au deschis marţi în creştere puternică, investitorii fiind atraşi de preţurile reduse ale acţiunilor după scăderile puternice din ultimele zile, cauzate de temerile privind reintrarea marilor economii ale lumii în recesiune.

1175 afișări
Imaginea articolului Bursele europene au deschis în creştere puternică

Bursele europene au deschis în creştere puternică (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Indicele european de referinţă FTSEurofirst 300 a urcat cu 1,6% până la ora 7:14 GMT, după ce s-a retras luni cu 4%, la minimul ultimilor doi ani, în urma reducerii ratingului Statelor Unite de la AAA la AA+ de către Standard & Poor's.

Indicele STOXX Europe 600 Banking, al acţiunilor financiare, a urcat cu 2,2%, recuperând o parte din scăderile abrupte din ultimele zile.

Indicele S&P 500 al bursei de la New York a înregistrat luni cea mai abruptă scădere din decembrie 2008, de peste 6%.

Pieţe asiatice au coborât puternic în prima parte a şedinţei de marţi, dar au revenit pe final şi au închis cu scăderi mai uşoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici