Bursele europene au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii trei ani

Bursele europene au scăzut, marţi, la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, pe fondul evoluţiei negative a băncilor şi al îngrijorării privind perspectivele sectorului financiar.

23 afișări
Imaginea articolului Bursele europene au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii trei ani

Bursele europene au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii trei ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai mari 300 de companii europene a scăzut cu 1,3%, la 1.119,17 puncte, cea mai redusă valoare din iulie 2005.

Deutsche Bank a scăzut cu 2,8%, RBS cu 3,4%, iar UBS cu 3,5%, afectând indicele DJ Stoxx al băncilor europene, care a consemnat cea mai importantă pierdere, de 2,3%, .

"Condiţiile sunt dificile şi este posibil ca trendul de scădere să continue dacă presiunea asupra băncilor din SUA se intensifică", a declarat Stefan de Schutter, unul dintre administratorii de active ai Alpha Trading din Frankfurt.

Acţiunile grupului francez Natixis s-au depreciat cu 7%, după ce Citigroup le-a redus preţul ţintă cu 16% şi a reconfirmat indicaţia de "vânzare" pentru aceste titluri.

Sectorul fuziuni şi achiziţii a avut o contribuţie pozitivă la evoluţia bursei, Continental AG urcând cu 5% după informaţiile apărute în presă privind achiziţia a 30% din producătorul de piese auto de către compania Schaeffler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici