Bursele europene, în scădere puternică. Madridul este la minimul ultimilor nouă ani

Bursele europene au deschis vineri în scădere puternică şi se îndreaptă către cel mai abrupt declin săptămânal din noiembrie 2011, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat, antrenate de retrogradarea băncilor spaniole de către Moody's şi a ratingului Greciei de către Fitch.

637 afișări
Imaginea articolului Bursele europene, în scădere puternică. Madridul este la minimul ultimilor nouă ani

Bursele europene, în scădere puternică. Madridul este la minimul ultimilor nouă ani (Imagine: Shutterstock)

Indicele IBEX 35 al bursei de la Madrid a coborât cu 2,2% în debut, la minimul ultimilor nouă ani, după ce Moody's a coborât cu până la trei trepte ratingurile a 16 bănci spaniole.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene s-a retras cu 0,9% în primele minute de tranzacţionare, a cincea zi consecutivă de declin.

Principalul indice al burselor europene a pierdut 4,9% în această săptămână, cea mai puternică scădere din noiembrie.

Printre instituţiile vizate se numără Santander şi BBVA, cele mai mari bănci din Spania, care au fost retrogradate cu câte trei niveluri.

Fitch a coborât joi ratingul Greciei la "CCC", calificând drept "probabilă" ieşirea ţării din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici