Bursele globale la un nou nivel record; dolarul slăbeşte

  • Bursele globale au crescut pentru a şaptea zi consecutiv până la un nou record record marţi
  • Bitcoin a atins pentru scurt timp un maxim de 48.000 de dolari,
129 afișări
Imaginea articolului Bursele globale la un nou nivel record; dolarul slăbeşte

Bursele globale la un nou nivel record; dolarul slăbeşte

Câştigurile solide ale companiilor, sprijinul financiar şi fiscal din partea factorilor de decizie politică şi perspectiva vacinării care ar putea grăbi revenirea la normalitate în Statele Unite şi în alte ţări au consolidat sentimentul investitorilor.

Indicele MSCI All-Country World a crescut cu 0,1% la un nou nivel record, reflectând câştigurile indicilor bursieri din SUA şi majorările din Asia.

După maximele anterioare oe 13 luni legate de o potenţială revenire a cererii de combustibil, ţiţeiul Brent a scăzut, dar preţul rămâne la peste 60 de dolari pe baril.

În comparaţie cu un coş de alte valute, dolarul a scăzut cu 0,4%, ceea ce a dat un impuls aurului, care a crescut cu 0,5%.

Euro a crescut cu 0,4% la 1,21025 dolari, de la minimul pe două luni atins vineri. Lira sterlină a crescut cu aproximativ 0,3%, la 1,3776 dolari.

Pe pieţele de criptomonede, bitcoin şi-a continuat raliul din ziua anterioară pentru a atinge un maxim de 48.216,09 dolari, înainte de a scădea la aproximativ 46.500 dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici