Bursele internaţionale pierd miliarde de dolari. Care sunt cele mai afectate ţări

  • În ultimele patru sesiuni de tranzacţionare, aproximativ 3.000 de miliarde de dolari au fost şterse din valoarea MSCI World din cauza coronavirus
  • MSCI World, un indice de piaţă care urmăreşte evoluţia a 1.644 acţiuni la nivel global
  • Wall Street a fost lovit în plin de avertismentele autorităţilor americane pentru o probabilă pandemie
2403 afișări
Imaginea articolului Bursele internaţionale pierd miliarde de dolari. Care sunt cele mai afectate ţări

Bursele internaţionale pierd miliarde de dolari. Cele mai afectate ţări

În ultimele patru sesiuni de tranzacţionare, aproximativ 3.000 de miliarde de dolari au fost şterse din valoarea MSCI World, un indice de piaţă care urmăreşte evoluţia a 1.644 acţiuni la nivel global, pe fondul evoluţiei epidemiei de coronavirus, relatează Reuters. 

Pieţele asiatice au scăzut miercuri, după ce marţi Wall Street a fost lovit în plin de avertismentele autorităţilor americane pentru o probabilă pandemie.

Creşterea economică din China va scădea sub 6,1%, minimul pe trei decenii atins anul trecut.

Acţiunile companiilor chineze au recuperat din pierderi, pe măsură ce numărul noilor cazuri de îmbolnăviri a scăzut, dar efectele epidemiei se resimt în regiune, majoritatea economiilor majore urmând să încetinească, să oprească sau să se micşoreze în acest trimestru, conform sondajelor Reuters. Previziunile adunate de Reuters în perioada 19-25 februarie arată că Australia, Coreea de Sud, Taiwan, Singapore şi Thailanda ar putea avea cea mai slabă performanţă trimestrială din ultimii ani.

Bursele americane au închis cu scăderi între 2,77% pentru Nasdaq şi 3,15% pentru Dow Jones. În roşu sunt şi bursele asiatice, cu minusuri de sub un procent la Bombay, Hong Kong şi Tokyo.

Bursele europene înregistrază o nouă zi de scăderi: 2,38% la Amsterdam, 1,99% la Paris, 2,61% la Frankfurt şi 1,79% la Madrid. Indicele paneuropean Euro Stoxx 50 a scăzut cu 2,28%.

Petrolul Brent a scăzut cu 1,64%, la 54 de dolari/baril, iar ţiţeiul american cu 1,38%, la 49,21 dolari.

În mod neaşteptat, şi aurul a scăzut cu 1,57%, la 1.655 dolari uncia.

La Bucureşti, bursa are la ora 12:00 un minus de peste 2%, toate acţiunile ce compun indicele BET al celor mai tranzacţionate titluri înregistrînd scăderi: BRD cu 3,16%, Fondul Proprietatea cu 1,86%, OMV petrom cu 1,53%, Nuclearelectrica cu 2,88% şi Romgaz cu 2,36%. Valoarea tranzcţiilor este uşor sub media anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici