Bursele reacţionează în continuare la veştile privind epidemia de coronavirus

  • Preţul petrolului a scăzut cu 1,58% în cazul Brent, la 55,41 dolari/baril, şi cu 1,81% pentru ţiţeiul american, la 50,50 dolari/baril.
  • Aurul a crescut cu aproape 3%, la 1.682 dolari uncia.
1048 afișări
Imaginea articolului Bursele reacţionează în continuare la veştile privind epidemia de coronavirus

Bursele reacţionează în continuare la veştile privind epidemia de coronavirus

Indicii burselor americane au scăzut cu 1% marţi, după declaraţiile oficiale privind escaladarea rapidă a epidemiei de coronavirus, la o zi după ce S&P 500 şi Dow Jones Industrials au înregistrat cel mai mare declin din ultimii doi ani, relatează Reuters.

Sesiunea a început în teritoriul pozitiv, dar câştigurile au fost şterse după ce investitorii au fost informaţi de răspândirea virusului în noi ţări, inclusiv Spania. Tot marţi, nmărul deceselor din Iran a crescut la 16, cel mai mare din afara Chinei, în timp ce zeci de ţări au luat măsuri de urgenţă.

Indicii bursieri din SUA ar putea avea a patra zi de pierderi, după ce, la finele zilei de luni, S&P 500 şi Dow Jones Industrials au pierdut câştigurile acestui an.

Săptămâna trecută, câştigurile pozitive ale companiilor din T4 patru şi speranţele de limitare a daunelor provocate de virus au împins Wall Street la valori maxime.

Pieţele europene au închis ziua în roşu, cu scăderi cuprinse între 1,78% la Amsterdam şi 2,45% la Madrid. La Paris indicele CAC 40 a căzut cu 1,94%, la Frankfurt DAX are un minus de 1,88%, iar indicele Euro Stoxx 50 a scăzut cu 2,07%.

Preţul petrolului a scăzut cu 1,58% în cazul Brent, la 55,41 dolari/baril, şi cu 1,81% pentru ţiţeiul american, la 50,50 dolari/baril.

Aurul a crescut cu aproape 3%, la 1.682 dolari uncia.

La Bucureşti indicele BET a sczut cu 0,71%, la 9779 puncte, cu o valoare a tranzacţiilor peste medie, de 65,6 milioane lei (13,6 milioane euro) şi o capitalizarea a pieţei de 175 de miliarde de lei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici