Bursele recuperează pierderile, Dow Jones are cea mai mare creştere dintr-o zi din istorie

Bursele americane şi-au revenit luni, cu indicele Dow Jones înregistrând cea mai mare creştere dintr-o zi din istorie, de 1.294 de puncte, relatează CNN.

1273 afișări
Imaginea articolului Bursele recuperează pierderile, Dow Jones are cea mai mare creştere dintr-o zi din istorie

Bursele recuperează pierderile, Dow Jonees are cea mai mare creştere dintr-o zi din istorie

Bursele mondiale au avut săptămâna trecută cea mai grea perioadă de la criza financiară din 2008. Indicele Dow Jones a scăzut cu 12,4%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 11,5%.

Dow a înregistrat, de asemenea, cea mai importantă scădere dintr-o zi din istorie, joi.

Reculul de luni a fost puternic. După o deschidere în creştere şi o o evoluţie indecisă la mijlocul dimineţii, acţiunile au sfârşit prin a creşte puternic. Dow a încheiat cu un plus de 1.294 de puncte, sau 5,1%, cel mai bun câştig dintr-o zi. Procentual, luni a fost cea mai bună zi din martie 2009.

S&P a urcat cu 4,6%, cea mai bună performanţă din decembrie 2018.

Investitorii sunt supuşi unui tir de informaţii contradictorii despre evoluţia epidemiei de coronavirus. Pe de o parte, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a avertizat luni că boala ar putea încetini semnificativ creşterea globală. Pe de altă parte, investitorii speră că băncile centrale vor lansa programe de stimulare a economiilor. Banca Japoniei a declarat că va furniza „ample lichidităţi” pentru menţinerea stabilităţii pieţelor financiare iar Banca Angliei s-a angajat, de asemenea, să facă ceea ce este necesar pentru sprijinirea economiei britanice.

Rezerva Federală urmează să se întâlnească pe 18 martie, iar aşteptările pieţei la o reducere a dobânzii la jumătate de procent sunt la 100%, potrivit Instrumentului FedWatch al CME.

Şi mărfurile şi-au revenit în mare măsură. Preţul aurului a crescut cu 1,8% la 1.592,30 dolari/uncie, în timp ce preţurile petrolului american au încheiat ziua cu 4,4% mai mult, la 46,75 dolari pe baril.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici