BVB: Indicele BET scade cu 1,2% la sub 14.000 de puncte

Indicele BET, de referinţă pentru Bursa de Valori Bucureşti, s-a depreciat vineri, într-o şedinţă în care valoarea tranzacţiilor pe întreg segmentul de acţiuni a atins 92,9 milioane de lei, în creştere cu 2% faţă de sesiunea precedentă.

123 afișări
Imaginea articolului BVB: Indicele BET scade cu 1,2% la sub 14.000 de puncte

BVB: Indicele BET scade cu 1,2% la sub 14.000 de puncte

Aproximativ o treime din lichiditate a fost asigurată de Banca Transilvania (TLV), ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 4% pe fondul corecţiei ex-dividend, înregistrând un rulaj de 32,3 milioane de lei. Dividendele de 900 de milioane de lei vor fi acordate investitorilor pe 6 noiembrie, scrie Ziarul Financiar.

Toţi indicii de la BVB au înregistrat pierderi vineri. De notat aici dinamicile afişate de BET-FI (-0,5%), BET-BK (-0,76%) şi ROTX (-1,42%). Din benchmark, au mai consemnat pierderi emitenţi precum Transport Trade Services (-1,8%), OMV Petrom (-1,5%), Transelectrica (-1%), BRD SocGen (-0,9%) şi Transgaz (-0,9%).

Singurele creşteri au aparţinut grupului telecom Digi Communications (0,8%), operatorului Bursa de Valori Bucureşti (0,3%) şi producătorului de energie Hidroelectrica (0,2%).

Pe plan european, fundalul a fost din nou negativ, în vreme ce investitorii continuă să cântărească potenţialele consecinţe ale războiului dintre Israel şi Hamas, cât şi efectele randamentelor în creştere ale titlurilor americane de stat. Spre finele şedinţei, indicele paneuropean Stoxx 600 pierdea 1,1%, după ce a ajuns joi la minimul ultimelor şapte luni. Dinamicile pe intervale de cinci zile şi o lună sunt de minus 3,3%, respectiv minus 4,4%.

La Paris, CAC 40 pierdea 1%, iar FTSE 100 de la Londra scădea cu 0,8%, la fel şi FTSE-100, indicele bursei milaneze. În Germania, la Frankfurt, DAX cobora cu 1,1%, în vreme ce IBEX 35 de la Madrid înregistra o scădere de 0,7%. În Statele Unite, Nasdaq, S&P 500 şi Dow Jones coborau cu 0,4% până la 1,3%.

Indicele global MSCI World s-a depreciat cu 5,2% în ultima săptămână şi 8,7% în ultima lună. Dinamica de la începutul anului rămâne însă pozitivă, respectiv 6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici