BVB lansează, marţi, noi servicii de Internet şi Internet mobile

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) lansează, marţi, noi servicii de Internet şi Internet mobile pentru alinierea pieţei de la Bucureşti la standardele de accesibilitate ale instituţiilor similare din Europa de Vest.

19 afișări
Imaginea articolului BVB lansează, marţi, noi servicii de Internet şi Internet mobile

BVB lansează, marţi, noi servicii de Internet şi Internet mobile

Noile produse şi servicii vor include o variantă de site cu înregistrare gratuită, care va avea şi o versiune ce se poate accesa de pe telefonul mobil, precum şi un program pilot care conţine două servicii noi de internet, se arată într-un comunicat al BVB.

Unul dintre cele două servicii va cuprinde date despre companiile listate şi cel de-al doilea va prezenta date financiare ale acestora, iar programul pilot se va desfăşura pe perioada primului trimestru al anului 2009.

Noua versiune de site poate fi accesată de către orice utilizator de internet care trebuie să-şi creeze un cont pe site-ul BVB, pentru a beneficia de noile facilităţi şi de posibilitatea personalizării informaţiilor.

Site-ul va avea trei module şi va da ocazia utilizatorilor să se aboneze la servicii automate de e-mail care pot cuprinde: comunicate, rapoarte zilnice, newsletter şi materiale promoţionale.

Cele trei module componente sunt "modulul watchlists", "modulul alerte e-mail", "modulul evaluare portofoliu virtual".

Modulul Watchlists este o lista de simboluri de interes pentru utilizatori şi permite gruparea simbolurilor preferate, în liste personalizate pentru a facilita urmărirea evoluţiei preţurilor.

Modulul alerte e-mail este disponibil pentru orice emitent tranzacţionat pe pieţele administrate de BVB, precum şi pentru principalii indici bursieri. Acesta permite stabilirea unor praguri de preţ sau variaţie procentuală a acestuia la atingerea cărora se trimit mesaje de alerta pe e-mail.

Modulul evaluare portofoliu virtual este un instrument care permite evaluarea globală a deţinerilor virtuale de acţiuni şi a profitului / pierderii calculate în funcţie de preţurile curente din piaţă.

Informaţiile puse la dispoziţie prin aceste servicii web vor cuprinde detalii despre instrumentele listate (acţiuni, obligaţiuni), structuri acţionariat, modificări capital social şi informaţii despre dividende, despre bilanţuri şi calendarele financiare al emitenţilor.

La sfârşitul programului pilot se va face o evaluare a gradului de utilizare a acestor servicii şi se va propune stabilirea tarifelor aplicabile pentru diverse categorii de utilizatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici