BVB propune revenirea la impozitarea anuală a câştigurilor pe piaţa de capital

BVB a transmis guvernului şi comisiilor de specialitate din Parlament un document prin care propune impozitarea anuală a câştigurilor pe piaţa de capital, faţă de cadenţa trimestrială din prezent, potrivit directorului general al Bursei, Valentin Ionescu.

48 afișări
Imaginea articolului BVB propune revenirea la impozitarea anuală a câştigurilor pe piaţa de capital

BVB propune revenirea la impozitarea anuală a câştigurilor pe piaţa de capital (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Am făcut un document către guvern şi comisiile din Parlament, prin care le arătăm că dacă laşi să crească volumele de tranzacţionare şi le impozitezi mai târziu, veniturile la buget vor fi mai mari decât acum", a declarat Ionescu, marţi, la seminarul "Anul pieţei de capital", organizat de "Ziarul Financiar" şi Bursa de Valori Bucureşti.

Începând de la jumătatea anului trecut, câştigul pe piaţa de capital trebuie plătit trimestrial. Până atunci sumele erau achitate anual. Impozitul este de 16%, indiferent de perioada de deţinere a titlurilor din portofoliu. Anterior, impozitul era de 16% pentru titlurile deţinute pe o perioadă mai mică de un an şi de 1% pentru deţinerile de peste un an.

Introducerea noii modalităţi de calcul a impozitului a fost urmată de o scădere a rulajelor de la BVB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici