Câciu, despre RCA: Preţurile sunt extraordinar de mari. Trebuie să venim cu soluţii

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu spune că preţurile la poliţele RCA sunt „extraordinar de mari” şi că autorităţile trebuie să găsească soluţii care să ducă la scăderea acestora.

628 afișări
Imaginea articolului Câciu, despre RCA: Preţurile sunt extraordinar de mari. Trebuie să venim cu soluţii

Câciu, despre RCA: Preţurile sunt extraordinar de mari. Trebuie să venim cu soluţii

„Toţi vedem că preţurile la aceste asigurări sunt extraordinar de mari şi cred că trebuie să venim cu o serie de soluţii care să conducă la o scădere a preţurilor pe piaţă, o diversificare a jucătorilor din zona aceasta şi mai mult decât atât poate o întărire a acestor reglementări pentru că nu este prima oară când România se confruntă cu această situaţie”, a spus vineri, la Antena 3, Adrian Câciu.

El spune că este nevoie de o reglementare mai „corectă” a acestui sector.

„Oricare din soluţiile cu care statul va veni în sprijinul cetăţenilor va trebui însoţită în acelaşi timp de un plan de acţiune foarte bine asumat care să poată să ducă la o reglementare mai corectă a pieţei de asigurări, astfel încât la finalul intervenţiei, piaţa de asigurări să fie una care să nu mai permită apariţia unor astfel de sincope, pentru că putem rezolva temporar o problemă de piaţă, ca guvern, pentru că avem acest atribut, dar dacă în acest timp nu se rezolvă problemele structurale ale pieţei şi aici nu este vorba doar de a face o companie de stat (..) ci cea mai importantă este stabilirea unei cote de piaţă maximale”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia, ASF trebuie să propună soluţii, după ce a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

„La acest moment, ASF va trebui să propună o serie de soluţii pentru toţi asiguraţii din piaţa de RCA din România, soluţii care pot cuprinde diverse căi de acţiune, pe de o parte pentru cei asiguraţi la compania care a fost sancţionată de către Autoritate (..) deoarece este instituţia care reglementează şi monitorizează şi gestionează această piaţă, iar în funcţie de soluţiile propuse, pot să vă asigur că Guvernul va lua acele măsuri, cele mai bune măsuri, pentru că pot fi mai multe soluţii cu care să vină, astfel încât românii să fie protejaţi”, a spus ministrul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici