Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat legea finanţelor pentru 2015, evitând paralizia federală

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat joi legea finanţelor pentru 2015, cu mai puţin de trei ore înainte de termenul-limită, îndepărtând astfel riscul unei paralizii federale.

114 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat legea finanţelor pentru 2015, evitând paralizia federală

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat legea finanţelor pentru 2015, evitând paralizia federală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatul urmează să adopte definitiv textul până sâmbătă, a anunţat liderul majorităţii democrate din Senat Harry Reid. Între timp urma să fie adoptată o prelungire tehnică de două zile, pentru evitarea unei închideri a administraţiilor federale la miezul nopţii, ora la care urma să expire legea finanţelor în vigoare.

După o zi de suspans în Congres, reprezentanţii au adoptat legea cu 219 de voturi la 206, în pofida opoziţiei a numeroşi democraţi şi republicani.

Preşedintele Barack Obama a anunţat că va promulga măsura, în pofida opoziţiei a numeroşi congresmeni din partidul său.

"Dacă preşedintele ar fi scris el legea, ea ar fi fost foarte diferită", a recunoscut Josh Earnest, unul dintre purtătorii săi de cuvânt.

Democraţii au protestat faţă de includerea în ultimul moment a două măsuri controversate în text.

Una slăbeşte reglementarea impusă băncilor în cadrul reformei financiare Dodd-Frank în 2010 cu privire la anumite produse derivate.

Cealaltă creşte în mod substanţial plafonul aferent unui ciclu electoral al donaţiilor individuale către partid, multiplicându-l de zece ori potrivit unor analize.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici