Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat planul de salvare a sistemului financiar

Camera Reprezentanţilor din Congresul american a aprobat vineri planul în valoare de 700 miliarde de dolari pentru salvarea industriei financiare americane, respins luni, în primă lectură dar adoptat de Senat miercuri.

16 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat planul de salvare a sistemului financiar

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat planul de salvare a sistemului financiar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planul a fost aprobat cu 263 de voturi pentru şi 171 împotrivă, pentru adoptarea lui, fiind necesară o majoritate de 218 voturi.

Senatul a adoptat miercuri, cu 74 de voturi pentru şi 25 împotrivă, textul al cărui conţinut a fost revizuit în mică măsură, dar modificat substanţial prin diverse adăugiri, astfel încât să mulţumească parlamentarii recalcitranţi.

Odată cu aprobarea în Camera Reprezentanţilor, legea, care oferă mijloace istorice Trezoreriei americane pentru a interveni asupra sectorului financiar, este aprobată de Congres, care o va trimite biroului preşedintelui american George W. Bush, pentru a fi semnată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici