Canicula a umflat profiturile berarilor şi ale producătorilor de îngheţată

Odată cu venirea caniculei, unii producători şi comercianţi şi-au frecat mâinile de fericire. Aparatele de aer condiţionat s-au cumpărat pe bandă rulantă, iar echipele de instalare nu au mai făcut faţă solicitărilor. Pe de altă parte, s-au vândut cantităţi industriale de apă minerală, bere, sucuri şi îngheţată.

49 afișări
Imaginea articolului Canicula a umflat profiturile berarilor şi ale producătorilor de îngheţată

Canicula a umflat profiturile berarilor şi ale producătorilor de îngheţată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cum creşte temperatura, cantitatea de apă minerală vândută în magazine se dublează. Este şi un efect psihologic, pentru că oamenii nu beau neapărat cantităţi duble, ci le mai rămân câteva sticle şi de la o săptămână la alta. În ceea ce priveşte sucurile, vânzările cresc cu 60-70%", a declarat pentru Gândul preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu.

În ceea ce priveşte berea, în lunile de vară consumul creşte de patru ori faţă de perioada rece, spune Vifor Verşescu, directorul general al Patronatului Societăţilor Independente Producătoare de Bere din România (PSIPBR).

Citeşte mai multe despre profiturile berarilor şi ale producătorilor de îngheţată pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici