Capitalul social al CFR, majorat pentru achitarea datoriilor la Electrica

Guvernul a decis, miercuri, majorarea capitalului social al companiei feroviare CFR cu echivalentul în lei a aproximativ 300 milioane de euro, pentru achitarea datoriilor către furnizorii de energie electrică.

26 afișări
Imaginea articolului Capitalul social al CFR, majorat pentru achitarea datoriilor la Electrica

Capitalul social al CFR, majorat pentru achitarea datoriilor la Electrica (Imagine: Mediafax Foto)

Capitalul social al CFR a fost majorat printr-o ordonanţă de urgenţă prezentată de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, în şedinţa de miercuri a Executivului.

Ministerul Transporturilor a anunţat, în luna septembrie, că intenţionează să majoreze capitalul social al CFR SA, cu 1,2 miliarde lei, de la 568,57 milioane lei la 1,76 miliarde lei, pentru achitarea datoriilor către furnizorii de energie electrică şi bugetul de stat.

Compania feroviară are o datorie de 987 milioane de lei la furnizorii de energie electrică şi de 213 milioane de lei către bugetul de stat.

CFR SA, CFR Călători, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Economiei şi Finanţelor au încheiat la sfârşitul lunii iulie un acord pentru plata datoriilor către furnizorii de energie electrică, după ce propunerile Ministerului Transporturilor privind stingerea datoriilor Companiei Naţionale de Căi Ferate-CFR SA către Electrica şi bugetul de stat prin conversia acestora în acţiuni sau prin alocarea unei sume de la fondul de rezervă au fost respinse de Ministerul Finanţelor, în luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici