Care este compania aeriană care a înregistrat cea mai mare întârziere la zboruri în Marea Britanie. Expert: „În mod enervant, profiturile cresc”

  • Wizz Air a fost desemnată, pentru al treilea an consecutiv, cea mai proastă companie aeriană din Marea Britanie în ceea ce priveşte întârzierile de zbor.
  • Transportatorul irlandez Emerald Airlines a fost cea mai punctuală companie aeriană, cu o întârziere medie de doar 13 minute şi şase secunde.
Urmărește
495 afișări
Imaginea articolului Care este compania aeriană care a înregistrat cea mai mare întârziere la zboruri în Marea Britanie. Expert: „În mod enervant, profiturile cresc”

Care este compania aeriană care a înregistrat cea mai mare întârziere la zboruri. Expert: „În mod enervant, profiturile cresc”

Plecările companiei aeriene de pe terminalele din Marea Britanie au avut o întârziere medie de 31 de minute şi 36 de secunde în 2023, potrivit unei analize realizate de agenţia de presă PA, citată de BBC.

În clasament, Wizz Air este succedat de compania Turkish Airlines, cu o întârziere medie de 28 de minute şi 36 de secunde, şi Tui, cu o medie de 28 de minute şi 24 de secunde.

Pe locul patru se situează Air India, cu 28 de minute şi 12 secunde.

Rezultatele, în general slabe, vin în contextul în care tarifele companiilor aeriene au crescut ca urmare a majorării costurilor combustibilului şi a taxelor ecologice, relevă sursa citată.

În replică, Wizz Air a declarat, potrivit BBC, că a făcut „îmbunătăţiri semnificative", dar a recunoscut că „mai sunt încă multe de făcut".

La polul opus, transportatorul irlandez Emerald Airlines a fost cea mai punctuală companie aeriană, cu o întârziere medie de doar 13 minute şi 6 secunde.

Expertul în probleme de consum, Jane Hawkes, a declarat pentru BBC că aceste constatări  nu vor veni ca o surpriză pentru pasagerii care au au apelat la serviciile operatorului aerian din Budapesta şi care ş-au confruntat cu întârzieri ale zborurilor.

Un alt aspect punctat de către Jane Hawkes a fost profitul în creştere înregistrat de Wizz Air, în raport cu tarifele de zbor. „În mod enervant, dar, din nou, deloc surprinzător, profiturile cresc [la Wizz] în paralel cu tarifele, deoarece pasagerii optează pentru companiile aeriene care oferă preţuri aparent «competitive» pe o varietate de rute populare", a declarat ea pentru BBC.

Operaţiunile Wizz Air în Marea Britanie deservesc aeroporturile Aberdeen, Birmingham, Gatwick, Glasgow, Leeds, Liverpool şi Luton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici